Amit mára hoztam nektek, az egy igazán egyszerű étek. Úgy gondolom, hogy ezt sokan szeretik, még a fiatalosabb lelkű felnőttek is, a gyerkőcök pedig egyszerűen imádják. Próbáljátok ki Ti is.

 

Hozzávalók:

250 g boglyas metélt, kevés olívaolaj, 10 dkg dió, 5 dkg cukor, só

Elkészítés:

Egy lábasban teszünk fel vizet főni, s teszünk bele egy csipetnyi sót s kevés olajat. Ha a víz felfőtt, akkor beletesszük a tésztát, s megfőzzük.

Eközben a diót a cukorral kávédarálóban megdaráljuk. 

Ha felfőtt a tészta, akkor leszűrjük. Tányérra helyezzük a tésztát, s annyi cukros diót öntünk rá, amennyire csak diósan kívánjuk fogyasztani, majd jól összekavarjuk az egészet. 

Jó étvágyat kívánok!