Szerintem az almás sütemények az mindenki kedvence. Minél fahéjasabb ez a desszert, annál jobban sikerül mindig szerintem. Próbáljátok ki Ti is!

 

Hozzávalók:
1,5 kg alma, 20 dkg kristálycukor, 2 tk fahéj, 1 cs vaníliacukor, 4 tojás, 20 dkg zsír, 28 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 4 ek tej


Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, s lereszeljük. Beleöntjük egy lábasba, s hozzáön-tünk 10 dkg cukrot, a fahéjt, és a vaníliacukrot, majd jól összekeverjük. Fedő alatt megpároljuk az egészet, s időközben megkavargatjuk.

A tojásokat ketté választjuk.

A sárgájához adunk 10 dkg cukrot, 20 dkg felkockázott vajat, és robotgéppel összedolgozzuk. Hozzáöntjük az átszitált lisztet, a sütőport, és a tejet, majd egyneművé dolgozzuk. Előveszünk egy tepsit, amit sütőpapírral kibélelünk, s belerakjuk a tésztát, majd rátesszük az almát, s 20-25 perc alatt megsütjük 180 fokon. Ezután ráöntjük a felvert tojásfehérjét, majd további 3 percig sütjük. Kockákra vágva tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Ha tetszett, akkor like-old, oszd meg ismerőseiddel, kövess Facebook-on, és nézd meg a többi receptemet is. Minden nap 18 órakor újabbnál újabb recepteket osztok meg Veletek.