A kókuszgolyót szerintem mindenki ismeri. Egy gondolat tovább fejlesztésével lett a torta ötlete, ami nem is rossz. Próbáljátok ki ti is!

Desszert

 

Hozzávalók:

500 g kekszmorzsa, 4+2 dl tej, 75 g cukor, 10 dkg porcukor, 2*20 dkg vaj, 75 g kakaópor, 1 cs vaníliacukor, 1 cs vaníliapuding, 1 tábla csoki, rumaroma, kókuszreszelék

DesszertElkészítés:

A kekszmorzsát, a porcukrot, a kakaóport, a 20 dkg felkockázott vajat, és az olvasztott csokoládét egy keverőtálba öntjük.

Desszert

Ezután ezt szépen egyneművé dolgozzuk, majd a 2 dl tejet folyamatosan adagolunk hozzá. 5 db nagy golyót formálunk a masszából.

DesszertA nyújtódeszkát megszórjuk kókuszreszekékkel, s ráhelyezünk 1 golyót, s kinyújtjuk.

Desszert

A torta formával kiszúrjuk a têsztát, s ráhelyezzük a tésztalapot egy tálcára. A maradék 4 golyóval is ugyanígy járunk el. A megmaradt tészta darabokat egy tálba gyűjtjük össze.

A 4 dl tejet elkezdjük melegíteni, majd beleöntjük a vaníliapudingot és a vaníliacukrot, s felfőzzük. Ha besűrüsödött, akkor levesszük a gázról, s elrakjuk hűlni. Majd a vajat és a cukrot robotgéppel egyneművé dolgozzuk, s a kihűtött vaníliakrémet hozzáöntjük, majd összekavarjuk.

Fogjuk a torta tányérunkat, ráhelyezzük az első lapot, megkenjük a krémmel, s addig folytatjuk, amíg van lapunk. A megmaradt tésztából 12 db golyót formálunk, megforgatjuk a kókuszreszelékben, s rátesszük a tortára. Az egészet megszórjuk kókuszreszelêkkel, majd 1 órányi időre a hűtőbe tesszük. 

Desszert

Jó étvágyat kívánok!