A lecsót mindenki ismeri. Teljesen egy hétköznapi, könnyen elkészíthető étel. De leves kiadásban teljesen elvarázsolunk mindenkit, s ezzel a levesbetéttel igazán kihozzuk belőle a tökéletes ízorgiát.

Leves

 

Hozzávalók:
500 g paprika, 500 g paradicsom, 2 db hagyma, só, bors, 3 ek pirospaprika, 3 gerezd fokhagyma, 50 g zsírszalonna, 60 g száraz kolbász, 2 dl tej, 1 tojás, 10 dkg átszitált liszt, 1 l víz 

Leves

Elkészítés:
A szalonnát felkockázzuk, s felrakjuk egy lábasban, s zsírjára pirítjuk. Ezután hozzáadjuk az összevágott hagymát s fokhagymát, s üvegesre pirítjuk. Levesszük a tűzről, s hozzáöntjük a pirospaprikát, s jól elkavarjuk. 

Leves

Hozzáöntjük az összevágott paprikát, s sózzuk - borsozzuk, s kb 5 percig főzzük. Ezután az összevágott paradicsomot is beleöntjük, s jól elkavarjuk.

Leves

2-3 percnyi főzés után felöntjük 1 liter vízzel, s forralásig főzzük. Ha felforrt, akkor levesszük a tűzről, s turmixgéppel összeturmixoljuk.

Előveszünk egy tálat, s abba beleütjük a tojást, felverjük, majd a lisztet s a tejet is belekeverjük, majd csipetnyi sót is rakunk bele, s kész is a palacsinta alaptészta. Egy kis edényben az összevágott kolbászt leheletnyi zsíradékon odatesszük főni, s megpirítjuk.

Leves

Ezután leszűrjük, s hozzáöntjük a palacsinta tésztához, s turmixgéppel ezt is
átdolgozzuk. Kiolajozott palacsintasütőben egyesével megsütjük.

Leves

A tálalás előtt a palacsinta tésztát felcsavarjuk, s a úgy vágunk belőle ujjnyi vastag szeleteket.

LevesMélytányérba merjük a levest, s felszeletelt palacsinta darabokat belepotyogtatjuk.

LevesJó étvágyat kívánok!