Egy kis pogácsa az mindig jól esik az embernek. Ezt úgy bármikor enne az ember, s most megmutatom nektek, hogy milyen könnyen is készül. Próbáljátok ki Ti is!

 

Hozzávalók:

500 g liszt, 1 bögre tej, 20 dkg vaj, 2 ek tejföl, 50 g élesztő, 1 tojás, só

Elkészítés:

A tejet megmelegítjük, s ha ujjmeleg lett, akkor az élesztőt belerakjuk, s megfuttatjuk benne. Egy keverőtálba beleszitáljuk a lisztet, majd ezután hozzáadjuk a sót, a megpuhult vajat, a tejfölt, s megfuttatott élesztőt. Ezután az egészet összedagasztjuk, s 1 órára meleg helyre tesszük, hogy megkeljen. 

Ha letelt az óra, akkor elővesszük a nyűjtódeszkát, megszórjuk liszttel, s kinyújtjuk a tésztánkat. A tetejét bevagdossuk. Elővesszük a pogácsaszaggatót, s azzal kiszaggatjuk. A kiszaggatott tésztát sütöpapírral bélelt tepsibe tesszük, s a tetejét megkenjük tojással. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, s barnulásig sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Ha tetszett, akkor like-old, oszd meg ismerőseiddel, kövess Facebook-on, és nézd meg a többi receptemet is. Minden este újabbnál újabb recepteket osztok meg Veletek.