Mi az ország keleti felén élünk, s itt a töltött káposztát édes káposztába töltjük, s paradicsomosan csináljuk. Úgy gondoltam, hogy ezt megosztom veletek is, s próbáljátok ki Ti is!

 

Hozzávalók:

1 kg darált hús, 20 dkg rizs, 1 nagy fej puha káposzta, 1 üveg sűrített paradicsom, fűszerek (só, bors, fokhagyma, delikát, pirospaprika)

Elkészítés:

A darált húst összekeverjük ízlés szerint az összes fűszerrel, s állni hagyjuk egy kis ideig. Eközben a káposztát forró vízben megfonnyázzuk. A káposzta leveleket 4 darabba vesszük, s a beletöltjük a húst. A cseréptál aljába rakunk pár levél káposztát, s arra rakjuk rá a betöltött káposztákat. Öntünk rá vizet, s utána ráöntjük a sűrített paradicsomot is. 

Lassú tűzön főzzük, amíg a rizs meg nem puhul. 

Ha kész, akkor kenyérrel s tejföllel kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Ha tetszett, akkor like-old, oszd meg ismerőseiddel, kövess Facebook-on, és nézd meg a többi receptemet is. Minden este újabbnál újabb recepteket osztok meg Veletek.