Itt az ősz, itt van újra. Ilyenkor jól esik bent lenni inkább, s főzőcskézni, utána pedig a vacsi közben egy nagyot beszélgetni. A mai étel amit hoztam nektek, az egy gombás étel, ami szerintem nagyon jól sikerült. Próbáljátok ki Ti is!

 

Hozzávalók:

1 kg csirkemell, 50 dkg gomba, olaj, 30 g petrezselyem, só, bors, folhagymapor, 20 dkg sajt

Elkészítés:

A csirkemellet hosszában felvágjuk, s kissé megklopfoljuk. A tepsit olajjal megkenjük. A csirkék mindkét oldalát befűszerezzük, majd a tepsibe rakosgatjuk.

A gombát megpuculjuk, a fejét apróra szeljük. A serpenyőben olajat hevítünk, majd a gombát hozzáadjuk.

Folyamatosan kavargatja megpirítjük. A petrezselymet apróra szeljük, s az is mehet a gombához, sózzuk - borsozzuk.

A kész gombákat a csirkemellre halmozzuk.

A sajtot lereszeljük, majd bőven rakhatjuk rá a gombákra.

180 fokos sütőben kb 20 percig sütjük.

Én rizzsel tálaltam az elkészült husit.