Ma, amikor felkeltem, s gondolkoztunk, hogy mi legyen az ebéd, akkor én már egyből csak valami halacskás ételre vágytam. Elmentünk az egyik boltba, s pisztrángot vettem, így ez volt a kiinduló pont, s ez lett belőle. Próbáljátok ki Ti is!

 

Hozzávalók:

2 db pisztráng, 4 sz rozmaring, 2 dl olívaolaj, 3 gerezd fokhagyma, só

Elkészítés:

Először is a halat megtisztítjuk. A belsőségeit kiszedjük, s pikkelyt kicsit megkaparjuk. Tálcára vagy nagyobb tányérra tesszük. A gyomrát 2-2 db rozmaring ággal megtöltjük.

A szélét kicsit beirdaljuk, olajjal megkenjük, majd sóval megszórjuk. Folpackkal betekerjük a tálcát, majd 2 órányi időre a hűtőbe tesszük.

Eközben megcsináljuk az öntetet. Kb másfél deci olajat a lereszelt fokhagymával és a petrezselemmel összekeverjük, majd megsózzuk még.

Ha letelt az idő, akkor kivesszük a hűtőből a halat. 12-13 perc alatt meggrillezzük, így teljesen átsül.

Ha kész, akkor tányérra szedjük, majd az öntettel megkenjük. Én kukoricás rizset csináltam mellé.

Jó étvágyat kívánok!