Gondolkodtál már azon, hogy milyen lenne, ha a hús chipsbe lenne becsomagolva? Nahh, ez amit ma mutatok, ez pont ilyen lesz, s természetesen ez is nagyon fincsi. Próbáljátok ki ti is minél hamarabb!

Főétel

 

Hozzávalók:
450 g darált hús, 60 g uborka, 200 g tejföl, 10 dkg sajt, 2 kk pirospaprika, 1 hagyma, 3 db krumpli, 1 gerezd fokhagyma, só (a képről ez most lemaradt), bors, sültkrumpli fűszersó

Főétel

Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, aztán vékony karikákra szeleteljük. Előveszünk egy nagy tepsit, s abba teszünk sütőpapírt. Megszórjuk a sütőpapírt a sültkrumpli fűszersóval, ráreszeljük a sajt felét, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta. Ezután ráhelyezzük egymás után a krumpli szeleteket úgy, hogy félig fedjék egymást (mint ahogy a képen is látszik.)

Főétel

Majd megint jöhet a fűszersó, s aztán a reszelt sajt másik fele. 25-30 percnyi időtartamra kb 220 fokos sütőbe tesszük, amíg kissé meg nem pirul a teteje.

Főétel
Ez idő alatt a hagymát apróra szeleteljük. Egy serpenyőben olajat hevítünk, s megpirítjuk rajta. Hozzákeverjük a húst, majd a sóval, a borssal, és a fokhagymával fűszerezzük, s kevés vizet öntünk hozzá, majd teljesen megfőzzük.

Főétel
Eközben a tejfölhöz hozzákeverjük a lereszelt s lecsepegtetett uborkát, majd kevés sót is szórunk rá, s alaposan összekavarjuk.

Főétel

Főétel
Ha már valamennyire szépen rápirult a sajt a krumpli szeletekre, akkor a tepsit kivesszük a sütőből. Először rákenjük a tejfölös - uborkás masszát, majd ezután a lecsepegtetett húst tesszük rá.

Főétel

Ezután az egészet feltekerjük a sütőpapír segítségével. Még 5-6 percnyi időre visszatesszük a sütőbe a tekercset, hogy a teteje is megpiruljon egy kicsit.

FőételNagyobb szeletekre vágva magában is ehetjük, vagy pedig friss salátával vagy rizzsel tálaljuk.

Főétel

Jó étvágyat kívánok!

Ha tetszett, akkor like-old, oszd meg ismerőseiddel, kövess Facebook-on, és nézd meg a többi receptemet is. Minden nap 18 órakor újabbnál újabb recepteket osztok meg Veletek.