Ma megkívántam egy kis tenger gyümölcseis kaját, így megmutatom nektek a kedvencemet. De ha valaki nem szereti a tenger gyümölcseit, akkor csirkemellből is megcsinálhatja ugyanezt, mert akkor is remek lesz. Hisz a lényeg ugyanaz, hogy együnk egy jót. :)))

Főétel

 

Hozzávalók:
450 g rizs, 500 g tenger gyümölcsei, 100 g zöldborsó, 80 g sűrített paradicsom, 1 kaliforniai paprika, 2 paradicsom, 3 gerezd fokhagyma, 1 vöröshagyma, 2 szál újhagyma, 1 leveskocka, só, bors, olívaolaj, 2 kk  pirospaprika, fél citrom

Főétel

Elkészítés:
A vöröshagymát kettévágjuk, s az egyik felét apró darabokra vágjuk. Kevés olajon egy lábasban megprirítjuk a hagymát, s belereszelünk 2 fokhagymát. Miután a hagyma megpirult, hozzáöntjük a sűrített paradicsomot és a 
pirospaprikát.

Főétel

Pár percnyi kavargatás után hozzáöntünk 1,2 l vizet, s beletörjük a leveskockát. Ezután fedő alatt fél órán át főzzük.

Főétel

Eközben összevágjuk a hagymákat, a paprikát és a paradicsomot.
Mielőtt letelne az alaplé 30 perces főzése, akkor előveszünk egy nagyobb serpenyőt vagy lábast, s abba kevés olajat hevítünk, s belerakjuk a felszeletelt hagymát s újhagymát, s belereszeljük a fokhagymát.

Főétel

Üvegesre pirítjuk, majd hozzáöntjük a rizset. Pár percig pirítjuk így is, majd hozzáöntjük az alaplevet, s sózzuk - borsozzuk. Folyamatosan főzzük tovább, közben néha kavargatjuk. Amikor a rizs már majdnem elfőtte az alaplevet, akkor hozzáöntjük a paprikát. Pár perc múlva hozzáöntjük a paradicsomot is, és a tenger gyümölcseit, majd belefacsarjuk a citrom levét. (Ha nem szeretitek a tenger gyümölcseit, akkor ezt kiválthatjátok sült csirkemellel is.) Jól elkavarjuk, majd pár percig még főzzük.

Főétel

Főétel

Jó étvágyat kívánok!