Már lassan közeledik a nyár, s ilyenkor mindenkinek eszébe jut a Balaton, a strand, s a pihenés. Nekem ilyenkor eszembe jut, hogy milyen jó a parton enni a lángost, vagy a hekket sült krumplival. Most a lángos receptjét mutatom meg nektek. Próbáljátok ki Ti is!

Nassolnivaló

 

Hozzávalók:

500 g liszt (most fele - fele arányban használtam teljes kiörlésűt s fehéret), 1 ek só, 2 ek olívaolaj, 25 g élesztő, 250 ml langyos tej, 100 g tejföl

Nassolnivaló

Elkészítés:

Előveszünk egy nagy keverőtálat, s a lisztet beleszitáljuk, belemorzsoljuk az élesztőt, majd a többi hozzávalót is szépen hozzáadjuk.

Nassolnivaló

A masszát kézzel vagy géppel összegyúrjuk. Előveszünk egy nagyobb zacskót vagy szatyrot, s a szélét kevés olajjal kikenjük. Belerakjuk a tésztát, a zacskó végét pedig legumizzuk, s a hűtőbe tesszük kb 1 órányira kelni.

Nassolnivaló

Ha letelt az idő, akkor egy serpenyőben olajat hevítünk. Ha az olaj elérte a kellő hőmérsékletet, akkor olajos kézzel a tésztából kicsípünk egy darabot, s azt kézzel kinyújtjuk, majd belerakjuk az olajba.

Nassolnivaló

Mindkét oldalát pár perc alatt aranybarnára sütjük, aztán papírra helyezzük.


Nassolnivaló

Mindenki ízlésének megfelelően eheti. Vagy csak simán fokhagymásan, vagy sajtosan, vagy tejfölösen, vagy sajtos - tejfölösen, ami szerintem a nagy kedvenc.

Jó étvágyat kívánok!

Ha tetszett, akkor like-old, oszd meg ismerőseiddel, kövess Facebook-on, és nézd meg a többi receptemet is. Minden este újabbnál újabb recepteket osztok meg Veletek.