Valami vidám süteményt akartam készíteni, ami feldobja a napot. Tudom - tudom, az édesség mindig feldobja. De a nektarin az élénk színével teljesen feldobja a desszertet. Ha nincs otthon nektarinotok, akkor barackkal is elkészíthetitek.

 

Hozzávalók:

30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 15 dkg cukor, 3 tojás, 50 dkg túró, 5 nektarin, 1 citrom, 15 dkg tejföl, só

Elkészítés:

Először is a tésztát csináljuk meg. Egy sima linzer tésztát fogunk készíteni. Szóval a puha vajat az átszitált liszttel elmorzsoljuk, jöhet bele a 10 dkg cukor, egy kis só s 2 tojás, s egyneművé gyúrjuk. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, s a sütőpapírral bélelt formába tesszük.

180 fokos sütőben kb 6-7 percig sütjük. Addig előkészítjük a többit.

A túrót összenyomkodjuk, majd jöhet bele a maradék cukor, a tejföl, 1 tojás, a citrom reszelt héja s fél citrom leve. Jól összekeverjük.

A nektarint megmossuk, majd feldaraboljuk.

Amint letelt a sütési idő, kivesszük. A tésztára ráhalmozzuk a túrót, szépen elegyengetjük, majd jöhet rá a gyümölcs.

Visszatesszük a sütőbe, s további 25 percig még sütjük.

Jó étvágyat kívánok!