A mostani étel egy leves lenne, de majdnem elfőzzük az összes levét. Vagy ha nem főzzük el, s így később esszük meg, akkor már nagyjából lé nélküli leves lesz belőle. Egy volt kollégista társamnak külön a figyelmébe ajánlom, mert ő imádja az ilyenfajta tészta leveseket. Próbáljátok ki bő lével vagy kevesebbel, s remélem, hogy a Ti tetszéseteket is elnyeri.

 

Hozzávalók:

40 dkg lebbencs tészta, 1 fej hagyma, 3 nagyobb db krumpli, 5 dkg zsír, 10 dkg kolbász, só, bors, pirospaprika

Elkészítés:

A lábasunkban a zsírt megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lebbencs tésztát. A tésztát előtte törhetjük kisebb darabokra is, hogy könnyebben tudjuk kavarni. A tésztánkat szépen megpirítjuk, néha megkavargatjuk.

Eközben a hagymát megtisztítjuk, s apróra vágjuk; a kolbászt csíkokra szeljük; a krumplit pedig meghámozzuk, megmossuk, utána felkockázzuk.

Ha a tészta megpirult, akkor kivesszük a lábasból az összeset, s egy tálba rakjuk. A megmaradt zsíradékon megpirítjuk a hagymát, majd hozzátesszük a kolbászt, és felöntjük egy pohár vízzel, majd további 5 percig főzzük.

Ezután jöhet hozzá a krumpli, s felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd további 5-6 percig főzzük.

Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a pirospaprikával bőven. Jöhet bele vissza a tészta, majd további 2 pohárnyi vízzel még felöntjük. Aki levesesebben szeretné, ő több vizet is önthet hozzá. Néha kavargatva lassú tűzön még kb 20-25 percnyi ideig főzzük.

Jó étvágyat kívánok!