Mindenkivel elő fordult már, hogy az otthon lévő banán az ránk kezdett barnulni. Úgy már nem olyan szép látvány, de akkor is ugyanolyan ízletes. Az ilyen esetekre hoztam most egy receptet nektek, hogy ha nem akarjátok úgy megenni, akkor mit kezdhettek vele. Próbáljátok ki ti is!

 

Hozzávalók:

2 db banán, 1 bögre liszt, ¾ bögre tej, 1 cs vaníliacukor, 1 tk fahéj, olaj a sütéshez

Elkészítés:

A banánokat egy tálba beletördeljük, s villával összenyomkodjuk. 

Ha szépen összenyomogattuk az egészet, akkor hozzáöntjük az átszitált lisztet, a fahéjat, a tejet, és a vaníliacukrot.

Ezután az egészet habverő segítségêvel összekeverjük. 

Előveszünk egy serpenyőt, s abban olajat melegítünk. Ha elérte a kellő sütési hőfokot, akkor egy - egy kanálnyi adagot helyezünk bele a masszából, s pár perc alatt aranybarnára sütjük.

Tálalás előtt porcukorral hintjük meg a tökêletes íz harmóniáêrt.

Jó étvágyat kívánok!