Egy újabb barackos receptet hoztam most nektek, mint ahogy tegnap ígértem. Nincs is jobb érzés a világon, mint amikor egy habkönnyű pitébe beleharapunk, s a mennyekben érezzük magunkat. Én ennél a piténél mindig ezt érzem, s remélem, hogy majd titeket is átjár ez az érzés, amikor falatozzátok. Az igazi ínyencek a kisült pite tetejét még egy kevés lekvárral megkenhetik miközben falatozzuk, úgy még jobb. Próbáljátok ki Ti is!
Hozzávalók:
50 dkg sárgabarack, 1 cs. sütőpor, 30 dkg rétesliszt, 5 db tojás, 16 dkg vaj, 25 dkg porcukor
Elkészítés:
A vajat egy kissé megolvasztjuk, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni. A vajat a porcukorral kikeverjük, majd hozzáütjük a tojások sárgáját, s az egészet összedolgozzuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a masszával összedolgozzuk.
A sárgabarackokat megmossuk, ketté vágjuk, és kimagozzuk.
A tepsibe rakunk sütőpapírt, majd beleöntjük a tésztát, s az egészet eloszlatjuk. A tetejére egyesével rárakosgatjuk a barackokat.
25-30 perc alatt 180 fokos sütőben készre sütjük.
Ha kihűlt, akkor már fogyaszthatjuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!