Nincs is jobban esőbb érzés, mint amikor saját, házi dolgokkal ékesítjük az ételeinket. Mindenkinek jobban esik, ha a palacsintába a magunk által csinált barack lekvárt tesszük, hisz így tudjuk, hogy mik is kerültek bele. Mivel az van benne, amit mi csináltunk, ettől sokkal finomabb is az egész. Lekvár főzésre fel!

 

Hozzávalók:

3 kg sárgabarack, 6 késhegynyi nátrium-benzoát, 50 dkg cukor

Elkészítés:

Először is fogjuk a barackokat, és jó alaposan megmossuk.

Egy nagyobb tálba rakjuk, és elkezdjük kimagvazni őket. Ha meglettünk vele, akkor az egészet ledaráljuk.

Egy nagyobb tepsit ecetes vízzel kiöblítünk, mert így nem fog beleragadni a lekvár. Beleöntjük a pépet, eloszlatjuk, s kb 2 órán át sütjük 180 fokon. 

Ekkor hozzaadjuk a cukrot és a nátrium-benzoátot, elkeverjük, majd további fél óráig sütjük.

Elmossuk az üvegeket, amikbe tenni szeretnênk a lekvárt, majd merőkanál segítségével belehalmozzuk. Fóliát teszünk rá, majd a kupakot, s hagyjuk kihűlni.