Szerintem ez mindenkinél nagy kedvenc, nincs olyan, aki ezt nem szeretné. Az elkészítése nagyon egyszerű, az íze pedig nagyszerű. Megmutatom nektek, hogy én hogy szoktam csinálni. Próbáljátok ki Ti is!

 

Hozzávalók:

1,3 kg burgonya, 250 g tejföl, 200 g majonéz, 10 dkg mustár, só, bors, 1 kk cukor, kevés citromlé, 2 fej hagyma

Elkészítés:

Egy nagy lábasban rakunk fel sós vizet főni. Amíg forr a víz, addig megpuculjuk a krumplit, megmossuk, majd nagyobb kockákra vágjuk fel. Ha a víz felforrt, akkor beletesszük, s puhára főzzük.

Eközben megcsináljuk az öntetet. A tejfölt beleöntjük egy nagy tálba, majd habverővel elkeverjük. Hozzáadjuk a majonézt, a mustárt, majd pedig a sót, a borsot, a cukrot, s a citromlevet, majd alaposan elkeverjük. 

A hagymát apró kockákra vágjuk fel, majd ezt is hozzákeverjük.

Ha a burgonya megfőtt, akkor leszűrjük, majd ezt is hozzáöntjük az öntethez, s alaposan elkeverjük. Hideg helyre tesszük kb 3 órányi időtartamra legalább. Sültekhez s rántott dolgok mellé kiválóan alkalmas!