Voltam ma a piacon, s olcsón jutottam gombához. Itthon találtam még egy kevés juhtúrót, így lettek a töltött gombafejek vacsira. Próbáljátok ki Ti is!
Hozzávalók:
500 g gomba, 20 dkg juhtúró, 1 fej vöröshagyma, bors, kakukkfű, 10 dkg sajt
Elkészítés:
A gombákat megtisztítjuk, majd a fejeket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük.
A
A hagymát megtisztítjuk, majd apróra vágjuk. Egy lábasban olajat hevítünk, s megpirítjuk benne az apróra vágott hagymát. Később hozzáadjuk az apróra vágott gomba tönköket, borsozzuk, s megszórjuk kevés kakukkfűvel.
Ha a gomba megpuhult, akkor hozzáöntjük a juhtúrót, s krémesre keverjük. 1 kisebb kanálnyit helyezünk minden egyes gombafejbe.
Ráreszeljük a sajtot, s 20 perc alatt 180 fokon megsütjük, vagy amíg a sajt meg nem barnul a tetején.
Még melegében tálaljuk. Én kuszkuszt készítettem mellé köretként.
Jó étvágyat kívánok!