Most már lassan közeledik az eper szezon, s már egyre több helyen kaphatjuk meg ezt a finomságot. Most egy nagyon egyszerű tésztát készítettem belőle, amit nektek is megmutatok. Próbáljátok ki Ti is!

 

Hozzávalók:

6 db tojás, 6 ek liszt, 9 ek cukor, 1 cs. sütőpor, 1 cs. vanília pudingpor, 4 dl tej, 20 dkg eper

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. Ha már teljesen felverődött, akkor hozzáadunk 6 ek cukrot, majd pedig tovább verjük a habot. Később egyesével hozzáadogatjuk a tojássárgáját, majd az átszitált lisztet és a sütőport is, s egyneműsítjük. Előveszünk egy tortaformát, azt kivajazzuk - kilisztezzük, s beleöntjük a masszát. Előre melegített sütőben kb 10-12 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, akkor hagyjuk, hogy picit kihűljön, majd pedig ketté vágjuk.

Eközben a tej felét felrakjuk főni, a másik részében meg a pudingot s a cukrot elkavarjuk. Ha a tej felforrt, akkor hozzáöntjük a pudingos részt, s folyamatos kevergetés mellett csomómentesre főzzük.

Az epret felkarikázzuk.

Ha a tészta meghűlt, akkor megkenjük a pudinggal, majd rárakosgatjuk az epreket, s rárakjuk a tészta másik felét.

Hideg helyre tesszük, s kb 1 óra múlva már fogyasztható is. Mellé vaníliafagyit, tejszínhabot, vagy további epreket rakunk. 

Jó étvágyat kívánok!