A kókuszgolyót mindenki ismeri meg szereti, mert könnyű elkészíteni a kis falatkákat. De most mivel az epernek szezonja van, így azzal fel is dobtam, így alkottuk meg az epres kókuszgolyókat. Próbáljátok ki Ti is!

Desszert

 

Hozzávalók:

1 tubus sűrített tej (170 g), 20 dkg eper, 15 dkg darált háztartási keksz, 2 ek cukor, 1 tk vaj, kókuszreszelék

Desszert

Elkészítés:

Az epret apró kokckára vágjuk. Beletesszük egy kisebb lábasba az epreket, majd hozzáadjuk a vajat és a cukrot. Addig főzzük, amíg az eper össze nem esik, s utána még 2-3 percig.

Desszert

Ekkor hozzáöntjük a sűrített tejet, jól elkeverjük, s sűrűre főzzük vele. Ha kész lett, kihűtjük a krémünket.

Desszert

Ekkor hozzáöntjük a darált kekszet, majd fakanállal, utána pedig kézzel is összedolgozzuk a megfelelő állapot eléréséért. Ha kell, akkor még tejet, vagy pedig további darált kekszet adhatunk hozzá.

Desszert

Bevizezzük a kezünket, és a masszából golyókat formázunk, amiket a kókuszreszelékben megforgatunk. Egy kínáló tányérba helyezzük a kész műveket.

Desszert

Desszert

Jó étvágyat kívánok! Vigyázzatok vele, mert gyorsan elfogy.