Ha egy kis finom gyors krémes desszertre vágysz, akkor ezt készítsd el. Gyorsan megvan, kicsit hűl, aztán már fogyaszthatod is. A család kedvence lesz.

Desszert

 

Hozzávalók:
6 tojás, 4 ek liszt, 2 ek kakaópor, 1 cs sütőpor, 6 ek cukor, 5 dl habtejszín, 30 dkg erdei gyümölcs (feketeribizli, meggy), 100 g étcsoki

Desszert

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk. A tojásfeherjéket keményedésig verjük. Majd ha már kemény lett, akkor hozzáadjuk a cukrot. Ha a cukorral is teljesen egynemű lett, akkor a tojásokat is egyenként belekeverjük.

DesszertA lisztet, a sütőport és a kakaóport összekeverjük, s beleszitáljuk a masszába, s egyneművé tesszük vele. Ezután előveszünk egy tepsit, s azt kivajazzuk - kilisztezzük, majd beleöntjük a masszát.

Desszert

A sütőt előmelegítjük, s 200 fokon kb 10 perc alatt a tésztát tűpróbáig készre sütjük.

Eközben a habtejszínt kemény habbá verjük.

DesszertHa a tészta megsült, s kihűlt, akkor ketté vágjuk. Az alsó rétegre kenjük a krém felét, rápotyogtatjuk a gyümölcsöket, majd rálapjuk a másik lapot, s arra is rákenjük a krémet, s jövetnek a gyümölcsök.

Desszert

Ezután egy lábasban felrakunk vizet főni, s belerakunk egy tálat, amibe a csokit beletördeljük, s megolvasztjuk.

Desszert

Kis olajat teszünk hozzá, hogy jól kenhető állapotú legyen. Ha tökéletes lett az állaga, akkor ráöntjük a süteményre. Kb 2 órányira a hűtőbe tesszük, s utána szeletelve tálaljuk.

Desszert

Jó étvágyat kívánok!