Mindenki szereti a nemzetközi gasztronómiát, meg jó újdonságokat kipróbálni. Így most az elkövetkezendő napokban különféle nemzetközi ételekkel szolgálok nektek. Most a francia konyha vidékére kalauzollak benneteket, így megismerhetitek a tejpitét, azaz a clafoutist. Próbáljátok ki Ti is!

 

Hozzávalók:

1 dl tejszín, 3,8 dl tej, 80 g cukor, 150 g liszt, 20 dkg gyümölcs (én meggyet s feketeszedret használtam), 1 cs vaníliacukor, 4 db tojás

Elkészítés:

A tojásokat beleütjük egy tálba, hozzáöntjük a cukrot és a vanílacukrot, majd habosra keverjük.

Ezután a lisztet is hozzászitáljuk. De ne egyben, hanem kisebb adagokban adagoljuk a masszához, nehogy csomós legyen. Ha belekerült az összes liszt, hozzáöntjük a gyümölcsöt, elkeverjük, majd pedig egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.

Előremelegítjük a sütőt, majd 180 fokon kb 30 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok!