Most folytatjuk tovább a nemzetközi rovatunkat. A mesés Itália íze fog majd megjelenni a konyhánkban, ha a következő desszertet készítjük el. Mascarponét nem kaptam a boltban, így hamiskásan, vajkrémmel készítettem el a tiramisut, de így is jó lett. Mellé pedig a limoncello remek párosítás.

 

Hozzávalók:

250 g natúr vajkrém (vagy mascarpone), 20 dkg babapiskóta, 1 dl tejszín, 3 dl tej, 4 adag kávé, 2 tojás, 2 cl brandy, 2 ek kakaópor, 2 ek cukor

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk. A sárgájához adjuk a vajkrémet, a cukrot és a brandyt, majd jól elkeverjük.

A fehérjét kemény habbá verjük, majd ez is megy a krémhez, s megkeverjük.

Ezután a tejszínt verjük fel, majd az is megy a krémhez, s átkeverjük. A kávét beleöntjük egy nagy tálba, s hozzáadjuk a tejet.

Előveszünk egy üvegtálat. A babapiskótákat egyesével 5-6 másodpercig megáztatjuk a tejeskávéban, majd mehetnek bele a tálba, s az alját teljesen kitöltjük.

Ezután mehet rá a krém fele, azt szépen egyenletesen elkenjük rajta, majd megszórjuk kakaóporral.

Az egész műveletet megismételjük még egyszer, s így két rétegű lesz a süteményünk. 1-2 órányira a hűtőbe tesszük.

Jó étvágyat kívánok!