Még mindig tombol a kánikula, még mindig nagyon meleg van. Ilyenkor az ember csak hideg, hűsítő dolgokra vágyna. Szóval csak is a fagyi vagy a jégkrém lehet a nyerő. De ezt a fajta jégkrém tortát, amit most bemutatok nektek, ti is könnyen, otthon el tudjuk készíteni. Próbáljátok ki Ti is!
Hozzávalók:
4 dl habtejszín, 2 nagy pohár joghurt, 8 ek cukor, 1 csomag zselatin, gyümölcs (én 1 db nektarint, s 10-10 dkg meggyet s feketeszedret használtam)
Elkészítés:
A joghurtot, a zselatint, és a cukrot összeöntjük, majd elkeverjük.
Felrakjuk melegíteni. De csak addig kell főzni, amíg a cukor el nem olvad, forralni nem szabad.
Kihűtjük a főzetet. Ha lehűlt, hozzáadjuk a tejszínt és a gyümölcsöket, majd alaposan elkavarjuk.
Előveszünk egy torta formát (én 26 cm-eset használtam). Abba beleöntjük az egészet, majd legalább 2 órányi időre a fagyasztóba tesszük.
Ha letelt az idő, akkor elővesszük, s szeletelve tálaljuk. Ez a fajta desszert bármikor ehető, könnyű, s ami a legfontosabb, hogy lehűt minket.
Jó étvágyat kívánok!