A család valami tésztás ételt kívánt, s pont megláttam, hogy van itthon káposzta, így egyből jött az ötlet, hogy vacsorára káposztás tészta lesz a menü. Próbáljátok ki Ti is!

 

Hozzávalók:

1 db újkáposzta, 1 csomag boglyas metélt, só, bors, olaj

Elkészítés:

Először egy lábosban rakunk fel vizet főni, mert a tésztát ebben főzzük meg. Ha a víz felforrt, akkor teszünk bele sót, majd a tésztát, s puhára főzzük, majd pedig leszűrjük.

A káposztát ketté szeljük, ezután csíkokra vágjuk. Egy másik lábasban teszünk fel kevés olajat hevíteni, majd ha már kellő hőmérsékletű lesz, akkor hozzáadjuk a káposztát. Folyamatosan kavargatjuk, s teszünk még hozzá borsot, s egy kevés cukrot is. Addig főzzük, amíg a káposztánk össze nem esik.

Ha már kész a káposztánk, akkor a tésztával összekeverjük. 

Cukorral vagy borssal szórjuk meg tálaláskor, ki hogy szereti.

Jó étvágyat kívánok!