Pakolgattunk a szekrényben, s megtaláltuk a kosárka sütőformát, így úgy gondoltuk, hogy csinálunk is. Diós s vaníliapudingos kosárkával kedveskedek nektek. Próbáljátok ki Ti is!
Hozzávalók:
500 g liszt, 28 dkg vaj, 15 dkg cukor, 3 db tojás, 30 dkg cukrozott dió, 3 dl tej, baracklekvár
Elkészítés:
A vajat a cukorral habosra keverjük.
A habosra kevert vajhoz hozzáadjuk az átszitált lisztet, s beleütjük a tojásokat, majd folytatjuk a tészta gyúrását.
Ha kész lett a massza, akkor kinyújtjuk a tésztát, s a kosárka formával kiszaggatjuk.
A tésztát kissé megformázzuk a formánkban, hogy teljesen kitöltse.
Eközben a diós keverékünkhöz hozzákeverjük a meleg tejet, s egyneműsítjük.
A formánkba először rakunk egy kevés baracklekvárt, majd erre jön rá a diós rész.
A dió töltelék nálunk hamar elfogyott, így gyorsan csináltam vaníliapudingot, így a maradékot azzal töltöttük meg.
Előre melegített sütőben kb 15-16 perc alatt aranybarnára sütjük a tésztánkat.
Jó étvágyat kívánok!