A most bemutatott ételt az emberek többsége szerintem csak év elején, január 1-jén szokta fogasztani a hagyomány miatt, hogy minél vastagabb legyen a pénztárcánk. De a lencse egész évben kapható, szóval bármikor elkészíthetjük. Sült virslivel vagy fasírttal kiváló párosítás. Már így is gazdagok vagyok, szóval lencséskedjünk.

 

Hozzávalók:

30 dkg lencse, 1 fej hagyma, só, 2 ek mustár, 2 ek liszt, 3 ek tejföl, 1 babérlevél, olaj

Elkészítés:

A lencsét kb 2 órányi időre beáztatjuk. Ha letelt az idő, akkor a tetejére feljött szemeket kiszedjük, leszűrjük. Egy lábasba beleöntjük a szemeket, adunk hozzá 1 l vizet és a babérlevelet, majd felfőzzük. 

A hagymát megpuculjuk, majd apróra vágjuk. Egy másik lábasban teszünk fel kevés olajat, majd hozzáadjuk a hagymát. Ha megpirult, akkor mehet hozzá a mustár, a tejföl, s a só, majd összekeverjük. 

Hozzáadjuk a lencsés főzetünket a tejfölös részhez, jól elkeverjük, majd további 2-3 percig főzzük még.

Jó étvágyat kívánok!