Jöttek hozzánk vendégek, s valamit gyorsan össze kellett dobni az érkezésükig. Úgy gondoltam, hogy mivel lesznek kicsik s nagyok is, így ezzel nem lehet melléfogni. Próbáljátok ki Ti is!

 

Hozzávalók:

1 kg csirkemell, 2 kg krumpli, 20 dkg vaj, 3 dl tej, fűszerek (só, bors, fokhagyma, delikát), olaj a sütéshes, s liszt, tojás s morzsa a panírhoz

 Elkészítés:

A csirkemellet felszeleteljük, s kiklopfoljuk picit. Folyamatosan rakosgatjuk bele egy edénybe, s ha meg lett egy sornyi, akkor megszórjuk a fűszer keverékkel. Ha a húsok be lettek pácolva, akkor kb 30 percnyi időre félre tesszük.

A krumplit meghámozzuk, megtisztítjuk, s kockákra vágjuk fel. Előveszünk egy lábast, amibe beleöntjük a krumplit, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, majd megsózzuk, s puhára főzzük.

Ha letelt a pácolási idő, akkor fogunk 3 tányért, s az elsőbe lisztet, a másodikba tojást, s a harmadikba morzsát teszünk. Majd a húsokat ebben a sorrendben megforgatjuk benne. Egy serpenyőben olajat hevítünk, s a forró olajban megsütjük a húsokat.

Ha a hús szép aranybarnára pirult, akkor kiszedjük, s papírra tesszük.

Ha a krumpli megpuhult, akkor a vizet leöntjük róla.  Egy krumplinyomó segítségével a krumplinkat megtörjük. Ha szépen megtörtük, akkor először a vajat tesszük hozzá, amivel összekeverjük, majd utána pedig a tejet, s azzal is egyneműsítjük.

Mellé savanyúságot vagy befőttet kíválunk.

Jó étvágyat kívánok!