Valami finom spárgás ételre vágytam, ami nem leves formájú, azért lett ez az étel. Próbáljátok ki Ti is!

 

Hozzávalók:

350 g penne, 500 g spárga, olívaolaj, 10 dkg bacon, 2 fej hagyma, só, bors, fokhagyma por, sajt, 4 cl citromlé

Elkészítés:

A spárgáknak a végét levágjuk, majd 2-be vagy 3-ba szeljük. 

A bacont felkockázzuk, a hagymát megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk.

Két lábasban rakunk fel sós vizet főni. Az egyikben a tésztát főzzük meg, a másikban a spárgát főzzük puhulásig (kb 6-8 perc).

Ha a spárga megpuhult, akkor leszűrjük. 

Egy serpenyőbe rakunk egy kevés olívaolajat, majd ha felhevült, akkor hozzátesszük a bacont.

A bacont megpirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a spárgát, a hagymát, és a citromlevet, összeforgatjuk, majd pár percig főzzük.

Ekkor jöhet hozzá a tészta, a só, a bors, a fokhagyma, az egészet alaposan összekeverjük. Ráreszeljük a sajtot, s már kész is.

Jó étvágyat kívánok!