A hortobágyinak kimaradt a tésztája, azt megcukroztam, s ezt alkottam belőle. Próbáljátok ki Ti is!
Hozzávalók:
Palacsinta tészta, 50 dkg túró, 20 dkg cukor, 4 tojás, 20 g vaj, 1 cs. vaníliacukor, 1 dl tej
Elkészítés:
A palacsinta tésztához adunk 2 ek cukrot, jól elkavarjuk, s a palacsintákat a jól megszokott módon kisütjük.
A tojásokat ketté választjuk. A sárgájához adunk 4 ek cukrot, s simára keverjük.
A fehérjét kemény habbá verjük, s ehhez is adunk 4 ek cukrot, majd ezzel is kemény habbá verjük. A tútót apróra törjük, s hozzáöntjük a tojássárgás s -fehérjés részt, majd az egészet összekeverjük.
Az üvegtálat a vajjal kikenjük. A palacsintákba 1 evőkanálnyi túrókrémet teszünk, feltekerjük, majd középen ketté vágjuk. A megfelezett palacsintákat beletesszük az üvegtálba, s a második sortól kezdve enyhény egymásra pakoljuk.
A tejbe beleöntjük a vaníliacukrot, s az egészet ráöntjük a palacsintákra. 25 perc alatt készre sütjük 200 fokos sütőben.
Jó étvágyat kívánok!
Ha érdekel titeket a hortobágyi húsos palacsinta receptje, azt a következő linken éritek el:
http://fincsikajcsik.reblog.hu/hortobagyi-husos-palacsinta-krokettel