A hortobágyinak kimaradt a tésztája, azt megcukroztam, s ezt alkottam belőle. Próbáljátok ki Ti is!

 

Hozzávalók:

Palacsinta tészta, 50 dkg túró, 20 dkg cukor, 4 tojás, 20 g vaj, 1 cs. vaníliacukor, 1 dl tej

Elkészítés:

A palacsinta tésztához adunk 2 ek cukrot, jól elkavarjuk, s a palacsintákat a jól megszokott módon kisütjük.

A tojásokat ketté választjuk. A sárgájához adunk 4 ek cukrot, s simára keverjük. 

A fehérjét kemény habbá verjük, s ehhez is adunk 4 ek cukrot, majd ezzel is kemény habbá verjük.  A tútót apróra törjük, s hozzáöntjük a tojássárgás s -fehérjés részt, majd az egészet összekeverjük.

Az üvegtálat a vajjal kikenjük. A palacsintákba 1 evőkanálnyi túrókrémet teszünk, feltekerjük, majd középen ketté vágjuk. A megfelezett palacsintákat beletesszük az üvegtálba, s a második sortól kezdve enyhény egymásra pakoljuk.

A tejbe beleöntjük a vaníliacukrot, s az egészet ráöntjük a palacsintákra. 25 perc alatt készre sütjük 200 fokos sütőben.

Jó étvágyat kívánok!

Ha érdekel titeket a hortobágyi húsos palacsinta receptje, azt a következő linken éritek el:

http://fincsikajcsik.reblog.hu/hortobagyi-husos-palacsinta-krokettel