Ha egy kis almás sütire vágysz, akkor csak ezt csináld.
Hozzávalók:
15 dkg vaj, 10 dkg cukor, 4 tojás, 20 dkg liszt, 2 kk őrölt fahéj, 4 db alma, 1 dl tej, 1 cs vaníliacukor
Elkészítés:
A vajat a cukorral jól eldolgozzuk, majd a két tojást egyesével beleütjük. A lisztet a fahéjjal összekeverjük, és egyneművé tesszük a cukros vajjal.
Ezután vajazott - lisztezett tepsübe rakjuk a tésztát. De úgy kell, hogy legyen a pereme a tésztának, hogy az öntet ne folyjon ki belőle.
Az almákat megtisztítjuk, félbevágjuk, kivágjuk a magházat belőle, s vékony szeletekre vágjuk őket, majd sűrűn a tésztára rakosgatjuk.
A maradék két tojást egyhén felverjük, majd hozzáöntjük a tejet és a vaníliacukrot, s jól elkeverjük. Ezután ezt ráöntjük az almákra. A tésztát 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük, s kb 25 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok!