Mindenki szereti a nemzetközi gasztronómiát, meg jó újdonságokat kipróbálni. Most az indiai konyha felé kacsintgatunk. Tudtátok, hogy a curry az egy fűszer keverék, s Indiában valóban nincs is?? Ezen okosság után lássuk a kaját.
Hozzávalók:
500 g csirkemell, 1 doboz ananász konzerv, só, 1 ek cukor, 1 tk curry, fokhagymapor, 1 ek kukorica keményítő, fél citrom, olívaolaj
Elkészítés:
Először is a csirkemellet felkockázzuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, majd fehéredésig főzzük.
Hozzáadjuk a cukrot, a sót, a fokhagymaport, a fél citrom levét, a curryt, s vêgül az ananász levét, majd jól összekavarjuk, majd 10 percig fedő alatt pároljuk.
Ezután hozzáöntjük az ananászokat, kicsit főzzük így, majd pedig az 1 ek-nyi kukoricakeményítőt, azzal jól elkavarjuk, s még 1-2 percig főzzük.
Mellé rizset érdemes készíteni.
Jó étvágyat kívánok!