A most bemutatott étel egy igazi magyaros étel. A pörkölt az alapja, amit majd összekeverünk a megfőtt rizsünkkel, mellé pedig uborkát vagy céklát kínálunk, s már ehetjük is a rizseshúsunkat. 

 

Hozzávalók:

500 g sertéscomb, 2 fej hagyma, 400 g rizs, só, bors, pirospaprika, 1 húsleves kocka, 1 ek zsír, fokhagymapor

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, majd apró szeletekre vágjuk. A húst megmossuk, majd felkockázzuk. Előveszünk egy nagyobb serpenyőt, s abban a zsírt megolvasztjuk. Ha már felhevült, akkor hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pirítjuk.

Ezután hozzáadjuk a sót, a borsot, a pirospaprikát, a fokhagymaport, a húst, s 2 dl vizet, majd fedőt teszünk rá, s néha megkavargatva megfőzzük a húst.

Eközben a rizset megfőzzük. Egy kisebb lábasban rakunk egy kevés zsíradékot, majd hozzáadjuk a rizset, amit megpirítunk. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje a rizset, s hozzáadjuk a húsleves kockát is. Néha megkavargatva addig főzzük, amíg el nem fővi a levét.

Ha a hús elfőtte a levét nagyjából, akkor hozzáöntjük a rizset, az egészet összekavarjuk, majd még további 2-3 percig főzzük.

Mellé uborkát vagy céklát javaslok fogyasztani.

Jó étvágyat kívánok!