A most bemutatott étel alapja egy mindenki által jól ismert zöldség, a cukkini. Lédús, roppanós, könnyen elkészíthető, olcsó és kalória szegény, ezek a főbb ismérvei. Ami még a legfontosabb, hogy rendkívül sok módon variálható, és most egy változatot bemutatok nektek. Próbáljátok ki Ti is!

 

Hozzávalók:

1 cukkini, 50 dkg darált hús, 1 fej hagyma, só, bors, delikát, fokhagymapor, olaj, 5-6 dkg sajt

Elkészítés:

Először a húst csináljuk meg, ami majd belekerül a cukkininkbe. A hagymát megtisztítjuk, majd apróra vágjuk. Fogunk egy serpenyőt, abban olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a hagymát.

Ha a hagyma üvegesre pirult, akkor jöhet hozzá a hús, a só, a bors,  fokhagyma, s a pirospaprika. Elkeverjük, majd felöntjük 2 dl vízzel. Fedő alatt pároljuk, s addig főzzük, amíg el nem fővi a levét.

A cukkinit ketté vágjuk hosszában, majd a közepét jó alaposan kivájjuk. Kevés sóval megszórjuk, hogy levet engedjen, 10 percre állni hagyjuk. Ezután megmosszuk.

Ha a hús megsült, akkor megtöltjük vele a cukkinit. 

Ha szeretnénk, akkor még jöhet rá pluszban egy kis tejföl, majd arra a reszelt sajt.

10-12 perc alatt készre sütjük kb 200 fokos sütőben.

Jó étvágyat kívánok!