Mivel néha kicsit alacsony a vas szintem, ezért a dokim azt ajánlotta, hogy több vasban gazdag ételt fogyasszak. Így jött a gondolat, hogy a mai ebéd középpontja a cékla lesz. De mielőtt hozzákezdtek a cékla pucolásnak, s az azzal való munkának, egy kesztyűt is húzzatok fel, hogy ne fogja meg a kezeteket. Kesztyűt fel, s mehet a főzés!

 

Hozzávalók:

1 csirkemell, 2 db cékla, 90 g tejföl, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, olívaolaj

Elkészítés:

A csirkemelleket felszeleteljük, besózzuk, majd egy tálba félre rakjuk.

Felhúzzuk a kesztyűt, s a céklát puculjuk meg.

Előveszünk egy reszelőt, s a céklát azon lereszeljük. Hozzáadjuk a tejfölt, a sót, a borsot, és a lereszelt fokhagymát, majd jól összekeverjük. Most már levehetjük a kesztyűnket.

A tepsit kikenjük az olívaolajjal, majd a csirkemell szeletelet belehelyezzük. Minden csirkemellre rakunk vastagon a céklás masszából. 

Alufóliát teszünk rá, majd 200 fokos sütőben sütjük 15 percig, majd alufólia nélkül még további 5 percig.

Mellé kuszkuszt csináltam, s még melegében tálaltam.