Ma újra alkotni volt vágyam a konyhában, így ez lett mára a menü. Most van a sárgabaracknak a szezonja, emiatt gondoltam, hogy valami azzal kapcsolatos étket kellene összeállítani. Az elkövetkezendő napokban pedig további sárgabarackos recepteket fogok nektek bemutatni. De addig is próbáljátok ki ezt is!

 

Hozzávalók:

7-8 szem sárgabarack, 500 g csirkemell (felvágva, kiklopfolva, befűszerezve), 7-8 lapkasajt, a panírhoz liszt, tojás és morzsa, meg olaj a sütéshez

Elkészítés:

A csirkemelleket én már előzetesen vékony szeletekre szeltem, ezután kiklopfoltam, majd mindkét oldalukat befűszereztem, s kb 25 percnyi időre állni hagytam. 

Előveszünk egy vágódeszkát, s arra teszünk 1 szelet husit. Az elejére rakunk egy fél sajtot meg egy fél barackot, ezután az egészet feltekerjük. Aki szeretné, ő fogpiszkálóval átszúrhatja a húst, hogy ne essen szét, de én azt úgy nem szeretem. Meg nekem így sem esett szét, meg a panír összetartja.

Ha az összeset felcsavartuk, akkor ezután jöhet a panír rá. Mivel erősebb panír kell neki, így ezért duplán panírozzuk, azaz liszt - tojás - liszt - tojás - morzsa a sorrend.

Egy lábasban olajat hevítünk, s ha elérte a kellő hőmérsékletet, akkor mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd lecsepegtetjük.

Én mellé egy egyszerűbb salátát kínáltam.

Jó étvágyat kívánok!

Ha valaki a jól megszokott sajttal - sonkával töltött csirkemellet szeretné csak kipróbálni, akkor az ő számukra a következőt javaslom:

https://fincsikajcsik.reblog.hu/sajttal---sonkaval-toltott-csirkemell