Valami nagyon gyors, s egyszerű étket szerettem volna összedobni ebédre. A boltban pont megláttam, hogy akciós a gomba, így az került bele a kosaramba, mint kiinduló alapanyag. Aztán amíg sétáltam haza fele, addig ki is találtam, hogy mi legyem belőle. Próbáljátok ki Ti is!

 

Hozzávalók:

8 nagyobb fej gomba, 1 pohár rizs, 1 fej hagyma, 1 húsleves kocka, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, 5 dkg sajt, olaj

Elkészítés:

Először a gomba fejeket megtisztítjuk, utána pedig vékonyan felszeleteljük. Egy lábasban rakunk fel 1 liter vizet főni, s belerakjuk a hús leves kockát. Ezt addig főzzük, amíg fel nem forr a leves.

A hagymát is megtisztítjuk, majd apróra vágjuk. Egy másik lábasban rakunk fel olajat hevíteni, majd a hagymát megpirítjuk benne.

Ha a hagyma megpirult, akkor hozzáadjuk a rizset, majd azt is kissé megpirítjuk.

Kb 2-3 perc múlva adunk a rizshez 1 merőkanálnyi húslevest, sózzuk, borsozzuk, s elkavargatjuk. Ha elfőtte az 1 kanálnyi adagot, akkor adjuk hozzá a következő merőkanálnyi levet. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy a húsleves lé.

Közben a gombát megpirítjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, hozzáadjuk a gombát, kevés sót, s 3-4 perc alatt megpirítjuk.

Ha a rizshez már elfogyott a húsleves lé, akkor hozzáadjuk a gombát, belereszeljük a sajtot, s további 2-3 percig főzzük.

Jó étvágyat kívánok!