Megkívántam egy kis hideg levest, így csináltam egy szederlevest, amit megmutatok nektek is. Próbáljátok ki Ti is!
Hozzávalók:
500 g feketeszeder, 2 ek cukor, 3 ek liszt, 2 dl tejszín, fahéj, 1 cs vaníliacukor
Elkészítés:
A szedret megmossuk, hogy a kis szőröcskék lejöjjenek róla. Előveszünk egy egy lábast, beleöntjük a cukrot, kicsit megkaramellizáljuk, ráöntjük a szedret, majd felöntjük másfél liternyi vízzel. Közben folyamatosan főzzük.
Eközben a tejszínt és a lisztet csomómentesen kikeverjük. Ha felforrt a leves, akkor hőkiegyenlítéssel behabarjuk, majd hozzáöntjük a fahéjt s a vaníliacukrot, s újraforrásig főzzük.
Kihűlve tálaljuk, akár simán, vagy pedig vanília fagyival vagy tejszínhabbal.
Jó étvágyat kívánok!
Ha tetszett, akkor like-old, oszd meg ismerőseiddel, kövess Facebook-on, és nézd meg a többi receptemet is. Minden este újabbnál újabb recepteket osztok meg Veletek.