Ezt az ételt mindenki ismeri. Ahány ház, annyi szokás alapján készítik. Mi így szoktuk, s próbáljátok ki Ti is!

Leves

 

Hozzávalók:

60 dkg sertéscomb, 1 fej vöröshagyma, 3 db krumpli, 1 ek zsír, 3 db sárga-répa, 1 db fehérrépa, só, bors, delikát, pirospaprika

Leves

Elkészítés:

Egy nagyobb lábasban megolvasztjuk a zsírt, majd hozzáöntjük a felkocká-zott hagymát, és üvegesre pirítjuk. Ezután hozzáöntjük a felkockázott húst, sózzuk, borsozzuk, és fehéredésig pirítjuk. Amikor kifehéredett, akkor meg-szórjuk a pirospaprikával és a delikáttal , és felöntjük egy kevés vízzel, majd pár percig pároljuk. 2-3 perc után öntünk még hozzá annyi vizet, hogy az egészet jól ellepje, majd félpuhára főzzük a húst.

Ha már félig megfőtt a hús, akkor hozzáöntjük a sárga- és fehérrépát, majd még egy kis vízzel felöntjük.

Ha már a hús teljesen megpuhult, hozzáadjuk a kockára felvágott krumplit, majd még kb 10 percig főzzük. Aki szeretne, ő galuskát is szaggathat még bele.

Leves

Mélytányérban tálalva adjuk, mellé pedig érdemes kenyeret is fogyasztani.

Leves

Jó étvágyat kívánok!

Ha tetszett, akkor like-old, oszd meg ismerőseiddel, kövess Facebook-on, és nézd meg a többi receptemet is. Minden este újabbnál újabb recepteket osztok meg Veletek.