Ma egy igazán egyszerű, s mindenki által szerethető levest hoztam nektek, a frankfurti levest. Mint tudjátok, ez a leves nem a városra, Frankfurtra utal, hanem a benne lévő virslire, amire a németek olyan büszkék. Szerintem ezt a levest mindenki úgy szereti, ha minél több benne a virsli. Próbáljátok ki Ti is!

 

Hozzávalók:

1 fej kelkáposzta, 20 dkg virsli, 1 ek zsír, 1 ek liszt, 170 g tejföl, 4 db krumpli, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, fűszerkömény, pirospaprika

Elkészítés:

Először is a gyorsabb haladás érdekében a zöldségeket megpuculjuk, s meghámozzuk. Először a hagymát megpuculjuk, majd apró kockákra vágjuk, ezután a krumplit hámozzuk meg, majd nagyobb kockákra vágjuk, végül pedig a káposztának kivágjuk a torzsáját, kettévágjuk, s csíkokra szeljük.

Egy lábasban a zsírt megolvasztjuk, majd mehet rá a hagyma, 2-3-at kavarunk rajta majd, majd mehet rá a pirospaprika, a krumpli, a fél tk-nyi fűszerkömény, s felöntjük 2 l vízzel. 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a káposztát, s sózzuk, borsozzuk, és a fokhagymát belereszeljük.

Fedőt teszünk rá, s néha megkavargatva 30 percig főzzük. Ekkorra a káposzta összeesik, s hozzáadjuk a felkarikázott virslit, majd pár percig tovább főzzük.

Eközben a tejfölt a liszttel elkavarjuk, majd a leves levéből öntünk hozzá, azzal is jól elkavarjuk, majd belecsurgatjuk a levesbe, megkavarjuk, s még 2-3 percig főzzük.

Jó étvágyat kívánok!