Mostanában, hogy így tombol a kánikula, az emberek egyre kevesebb időt szeretnek a konyhában tölteni. Így mostanában gyorsan s könnyen elkészíthető receptekkel kedveskedek nektek. A mai recept is könnyen elkészíthető, s lehűtve egy nagyon kellemes életérzés fog átjárni rajtunk. A piacon és a sarki zöldségesnél is könnyen beszerezhetjük a barackot, kimagvazzuk, s már főzhetjük is a levest. Próbáljátok ki Ti is!
Hozzávalók:
1 kg sárgabarack, 2 dl tej, 4 ek cukor, 3 ek liszt, fahéj, 2 liter víz
Elkészítés:
A sárgabarackokat 4-be vágjuk, így a magot a közepéből könnyen ki tudjuk szedni, majd pedig minden egyes szeletet újra kettá vágunk. A gyümölcsöket megmossuk. Beleöntjük a lábasba, hozzáadjuk a cukrot, majd pedig felöntjük a vízzel.
Ha a víz már kezd felforrni, hozzáadjuk a fahájat, majd megcsináljuk a habarást. A tejet liszttel csomómentesre keverjük, és a levesből merünk a habarásunkba. Ezzel szépen kikavarjuk, majd az egészet visszaöntjük a levesbe, elkavarjuk, majd újraforradásig főzzük.
Ha felforrt, akkor levesszük a tűzról, s botmixerrel összepürésítjük.
A levesünket lehűtjük, majd mélytányérba vagy tálkákban tejszínhabbal és fahéj szórattal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!