Amíg tart még a szezon, addig használjuk ki eme gyümölcs adta lehetőséget. Most csak egy egyszerű gyümölcslevest készítettem a meggyből, ami behűtve az igazi.

 

Hozzávalók:

25 dkg meggy, 2 ek cukor, 4 ek liszt, 2 dl tej

Elkészítés:

Aki szeretné, ő előtte a meggyet kimagozhatja, de maggal együtt is tökéletes. A gyümölcsöt megmossuk, majd a lábasba beleöntjük, hozzáöntjük a cukrot, és 1 liter víz társaságában elkezdjük főzni.

Amikor már zubog a víz, akkor megcsináljuk a habarást. A lisztet a tejjel csomómentesen elkeverjük. A levesből merünk hozzá egy kis levet, majd az egészet a leveshez öntjük, s közben folyamatosan kavargatjuk.

Újra forradásig főzzük a levest. Akik fahéjjal szeretik, ők most tegyék hozzá azt, s kavarják el. A levest lehűtjük a főzés után, és tálkákba kiszedjük.

Jó étvágyat hozzá!