Minden étteremben ehetünk ilyen levest, kb kötelező jelleggel találjuk meg az étlapon. De ezt mi is könnyen el tudjuk készíteni a saját konyhánkban. Próbáljátok ki Ti is.
Hozzávalók:
4 db vöröshagyma, 40 g vaj, 2 dl főzőtejszín, 1 db leveskocka, só, bors
Elkészítés:
Egy nagyobb lábasban a vajat megolvasztjuk, s az apró kockákra vágott hagymát megdinszteljük rajta.
Ha már jó illata van a hagymának, akkor öntsük fel kb 1 liter vízzel, s dobjuk bele a leveskockát, s sózzuk s borsozzuk. Így főzzük kb 10 percig. Ezután öntsük hozzá a főzőtejszínt, majd ezzel is főzzük újraforrásig. Aki nem szeretné, hogy a levesben hagyma darabok legyenek, ők össze is turmixolhatják, de nem kötelező.
Mély tányérban vagy pohárban tálaljuk, reszelhetünk rá sajtot, vagy pedig megszórhatjuk krutonnal (zsemlekockával).
Jó étvágyat kívánok!
Ha tetszett, akkor like-old, oszd meg ismerőseiddel, kövess Facebook-on, és nézd meg a többi receptemet is. Minden este újabbnál újabb recepteket osztok meg Veletek.