Haladunk tovább a nemzetközi vonalon, s újra a keleti konyha felé vesszük az irányt. Most a gong bao csirke kerül sorra. Ez egy szójaszószos s zöldséges hús étel, amit rizzsel érdemes tálalni. Próbáljátok ki Ti is!

Főétel

 

Hozzávalók:

4 szál újhagyma, 2 ek méz, szójaszósz, 1 sárga pritamin paprika, 1 zöld pritamin paprika, 1 piros pritamin paprika, bors, 500 g csirkemell, balzsamecet, 2 ek cukor, 1 marék mogyoró, 2 tk szódabikarbóna, 2 ek étkezési keményítő, fokhagymapor, 1 ujjhegynyi gyömbér

Főétel

Elkészítés:

Először is a hússal kezdjük, mert annak legalább 10 percig a pácban kell állnia. A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk. Beleöntjük egy tálba, s hozzáadunk 4 ek szójaszószt, 2 tk szódabikarbónát, majd 1 ek étkezési keményítőt. Összekavarjuk, majd félre rakjuk az egészet, hogy pácolódjon.

Főétel

Most jön a mártás. Ehhez egy lábasba öntünk másfél deci vizet, 7 ek szójaszószt, 2 ek balzsamecetet, 2 ek mézet, 2 ek cukrot, és 1 ek étkezési keményítőt. A mártást összefőzzük lassú tűzön addig, amíg a cukor el nem olvad. 

Mindegyik paprikának csak a felét használjuk fel. Felkockázzuk őket, a hagymát pedig felszeleteljük.

Főétel

Egy nagyobb serpenyőben vagy wokban hevítsünk fel 3 ek olajat, és adjuk hozzá a csirkemellet. 6-7 percig pirítsuk.

Főétel

Vegyük ki a csirkemellet. A wokba tegyünk 2-3 ek olajat, hevítsük fel, majd adjuk hozzá a fokhagymaport, 1 ujjhegynyi apró kockákra vágott gyömbért, valamint a borsot. Összekavarjuk, majd jöhet hozzá a mártás, s sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a csirkemellet, és főzzük néhány percig tovább. Ha nem elég sűrű, akkor tegyünk hozzá még 1 ek kukorica keményítőt.

Főétel

Most jöhet hozzá a paprikák, a hagyma, a földimogyoró, összekeverjük, s még további 3-4 percig főzzük.

Főétel

Mint ahogy a bevezetőben írtam, mellé rizset kínálunk.

Főétel

Jó étvágyat kívánok!