A család megkívánta a palacsintát, s ebből csináltam egy nagyon finom ínycsiklandozó ebédet. Próbáljátok ki ti is!

 

Hozzávalók:

500 g liszt, 4 dl tej, 4 dl szóda, 500 g darált hús, 3 kisebb hagyma, 10 dkg tejföl, 1 ek zsír, só, bors, fokhagyma, delikát, pirospaprika, 2 tojás

Elkészítés:

A tojást beleütjük egy keverőtálba, s enyhén összekeverjük. Beleöntjük a tejet, s a liszt felét beleszitáljuk, majd robotgéppel eldolgozzuk.

Hozzáöntjük a maradék lisztet, s a szódát, s robotgéppel eldolgozzzuk.

2 hagymát megtisztítunk, s apró kockákra vágjuk. A zsír felét beleöntjük egy serpenyőben, s ha már felhevült, akkor hozzáadjuk a hagymát. Ha szêpen megpirult, akkor hozzáöntjük a húst, befűszerezzük, s 1-2 deci vizet, s folyamatosan kevergetve fözzük.

Eközben a palacsintákat a palacsintasütőben kisütjük.

Ha kisültek a palacsinták, akkor a közepükbe rakunk 1 evőkanálnyi húst, feltekerjük, s egy porcelán tálba egymás mellé belerakosgatjuk.

Egy kisebb lábasban felrakjuk a maradék zsírt hevíteni, s hozzáöntjük a maradék megtisztított s apró kockákra vágott hagymát s a pirospaprikát. Ha megpirult, akkor levesszük a tűzről, s hozzáöntjük a tejfölt s kevés sót, jól elkavarjuk, majd az egészet ráöntjük a palacsintára.

Berakjuk a sütőbe, s 200 fokon 20 perc alatt megsütjük.

A krokett bő, forró olajban kisütjük, majd még melegében a palacsintával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!