Ha van otthon gombád, s csak levesre vágysz, akkor én csak ezt tudom Neked ajánlani.

Leves

 

Hozzávalók:
50 dkg csiperke gomba, 1 fej hagyma, 50 g vaj, só, bors, majoranna, bazsalikom, 3 ek tejföl, 2 ek mustár, 10 dkg tömlős sajt, 2 l víz

Leves

Elkészítés:
Egy lábasban felrakjuk a vajat olvadni. Ha megolvadt, akkor az apróra vágott hagymát hozzáöntjük, s aranybarnára pirítjuk.  Később a felkarikázott gombát s tönköt is hozzárakjuk, s befűszerezzük (só, bors, majoranna, bazsalikom). Közben folyamatosan kavargatjuk, nehogy odakapjon.
Miközben már jól megpárolódott, felöntjük kb 2 liternyi vízzel, s forralásig főzzük. Eközben egy tálban a mustárt, a tejfölt, és a tömlős sajtot csomómentesre kikeverjük. Mikor a leves felforrt, akkor a levesből merünk a tejfölös krémre, s szépen kikeverjük, nehogy Pöttyös Panka legyen. Ezután átöntjük ezt a levesbe, s szépen elkeverjük. Újraforralásig főzzük a levesünket. Aki nem szeretné, hogy a levesben gomba darabkák legyenek, ők átturmixolhatják az egészet.

Jó étvágyat kívánok!

Leves

Jó étvágyat kívánok!