delikMár nagyon régóta vágytam erre az egyszerű s nagyszerű ételre, így megcsináltam. Miközben főtt az étel, s keveredtek az illatok a levegőben, akkor eszembe jutottak a régi emlêkek, mert mama sokszor csinált nekünk ezt ebédre. Próbáljátok ki Ti is!
Hozzávalók:
1 kg csirkehús, 2 db vöröshagyma, 1 ek zsír, só, bors, pirospaprika, delikát, fokhagymapor, 500 g szarvacska tészta
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, s kockákra vágjuk. Egy serpenyőben a zsírt megolvasztjuk, s ha felhevült, akkor hozzáöntjük a hagymát, amit üvegesre pirítunk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, elkavarjuk, majd beletesszük a csirkehúst, s felöntjük egy kevés vízzel.
Sóval, borssal, delikáttal s fokhagymaporral fűszerezzük, majd folyamatos kevergetés mellett elfőzzük a levét.
Eközben egy lábasban rakunk fel sós vizet főni. Ha a víz felforrt, akkor beletesszük a tésztát, s puhára főzzük, majd leszűrjük.
Tálalásnál ki hogy szereti, úgy változtathatjuk a hús s a köret mennyiségét. Mellé tejfölt és csemege uborkát kínálunk.
Jó étvágyat kívánok!