Ma találtam itthon a hűtőben paradicsomot, így olyan kaját szerettem volna elkészíteni, amibe ez kell. Ha pedig akartok pizza illatot érezni a konyhátokban úgy, hogy nem is az sül, akkor pedig ezt próbáljátok ki mindenképp.

 

Hozzávalók:

4 db paradicsom, 500 g befűszerezett s szeletelt csirkemell, 15 dkg sajt, 1 kis üveg sűrített paradicsom, zöldfűszer keverék, só, bors, olaj, 2 db fokhagyma

Elkészítés:

Én a csirkemellett előtte már elkészítettem. Először felszeleteltem, majd enyhén kiklopfoltam, vêgül pedig befűszereztem, amiben kb 30 percre állni hagytam.

A paradicsomokat megmossuk, majd apróra szeleteljük.

Ha összeset felvágtuk, akkor egy villával összenyomkodjuk őket. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, belereszeljük a fokhagymát, sózzuk s borsozzuk, és az egészet jól elkeverjük.

A tepsit kikenjük az olajjal, hogy mindenhova jusson. Belehelyezzük a csirkemelleket, majd ráöntjük a paradicsomos szószt. Sütőpapírt teszünk rá, majd előre melegített sütőben kb 25 percig sütjük.

Ha letelt az idő, kivesszük a sütőből, s óvatosan levesszük róla a fóliát. Ráreszeljük a sajtot, majd mêg további 7-8 percig sütjük.

Még melegében tálaljuk. Én kuszkuszt s olívabogyót kínáltam mellé.

Jó étvágyat kívánok!