Amit most ajánlok nektek, szerintem ez a világ leggyorsabb pizza tésztája, ami létezik. Ha haza érsz a melóból, átöltözöl, begyúrod, s amíg nyugiban megiszod a kávédat, addigra meg is kel.

 

Hozzávalók:

500 g liszt, 50 g élesztő, 1 ek méz, 2 ek olaj, só, 1 kk fokhagymapor, 1,5 dl víz + feltét, ami bármi, ami csak jól esik (tejföl, sonka, kukorica, sajt, paradicsom, stb)

Elkészítés:
A vizet megmelegítjük, s belerakjuk a mézet, amit jól elkavarunk, majd bepetördeljük az élesztőt, s félre rakjuk, hogy felfusson.

Addig előveszünk egy keverőtálat, amibe beleöntjük a lisztet, a sót, az olajat, a fokhagymaport, majd pedig a felfuttatott élesztőt. Ezután a tésztát begyúrjuk.

Ha jól be lett gyúrva, akkor a tésztát félre rakjuk, s kb 10 perc alatt teljesen megkel. Ezután kettévágjuk, kinyújtjuk, majd előveszünk  egy tepsit, s belerakjuk a pizza tésztát, s minden jó dolgot halmozunk rá. Én jelen esetben sós tejfölt kentem rá, majd sonkát s felszeletelt paradicsomot tettem rá, megszórtam kukoricával, s sajtot szeleteltem rá. Ezután a előremelgített sütőben kb 15 perc alatt megsül. Ebből az adagból 2 tepsinyi pizza lesz.

Jó étvágyat kívánok!