Ennek az egyszerű, fagyasztott változatát mindenki ismeri, s szerintem szoktátok is csinálni. De nem olyan bonyolult, s ezt mi is könnyen el tudjuk élvezni, s jobban is élvezzük a főzés örömét, mintha a fagyasztottat az olajban simán kisütjük. Próbáljátok ki Ti is!

 

Hozzávalók:

500 g kiklopfolt s befűszerezett csirkemell, 10 dkg sonka, 8 db lapka sajt, liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj

Elkészítés:

A csirkemellet én már előre elkészítettem. De ha nektek nincs így elkészítve, akkor szeljétek fel, klopfoljátok ki, majd pedig fűszerezzétek be, s hagyjátok állni kb 20 percnyi időre.

Ezután egy fél szelet sonkát majd egy fél szelet sajtot helyezzünk bele, ezután pedig tekerjük fel. 

A lisztet, a felvert tojást és a zsemlemorzsát öntsük ki külön - külön tányérokba. A húsunkat duplán panírozzuk be, azaz liszt - tojás - liszt - tojás, s csak ezután a morzsába, hogy a sajt ki ne fogyjon. 

Forró, bő olajban pár perc alatt kisütjük. Mellé én a burgonya salátát kínáltam.